Esrar vs. Türk Gençliği


Belki başlık çok sert gelebilir ama böyle başlamaya mecburdum çünkü o kadar dikkate alınması gereken bi konuki kimse tam olarak sorunun ciddiyetinin farkında değil.Eminim 15-25 yaş arası herkesin çevresinde vardır bu nalet olasıca illeti kullanan insanlar.Herkes ilk içerken sigara gibi ne var ki tek farkı bu kafa yapıyo diye zannediyo ama iş sanıldığı kadar basit değil.Adı da açık :esrar,daha da açıcak olursak bi uyuşturucu adı.Taa ilk okul yıllarındayken başladı uyuşturucadan korkumuz uyuşturucuya küfrümüz.Ne zamanki ilk sigarayla tanışma ilk dumanı çekme bizim böyle ortamlara giriş biletimiz oldu.Çünkü olayın artık başrolünde biz vardık ve kendimiz bi parçası olduğumuz oyuna kötü diyemezdik acaba onu ne şekilde savunuruz diye düşünür olduk.Bir çoğunuzun tanıdığı vardır bu işe bulaşmış aslında karşınızdaki insan azcık bilinçliyse ona yapılan tavsiyeleri ciddiye alıcaktır ama tam tersi söz konusu ise çok zor...Aslında tüm olay çevreyle alakalı.Çevre bu konuda o kadar önemli ki eğer bu işe sırf kendi isteğiyle durduk yerde başlayan biri varsa ben de başlarım.Kesin biri vasıtasıyla tatmış daha sonra bu ortamlarda bulunarak yavaş yavaş içe doğru yol almıştır.Bence Türkiye nin şuan uğraştığı bir çok sorundan daha ciddi bi seviyededir esrar sorunu.Artık öyle bir seviyeye geldi ki bulunması bile zor değil çocuk oyuncağı adeta.Aileler de sorunun ciddiyetinin bilincinde değiller çünkü onları bilgilendiricek ne bi program ne bi kurum ne bi devlet organı var.Olanlarda işini yeterince iyi yapamıyolar onlarda ciddiyetin farkında değil ama tek birşey var ki biri bu işe bi son vermeli acilen...


Devamını okuyun...>>

Polisten yeni hizmet:ALO KANKA


Türk polisi bi hizmete daha adını yazdırdı.Adı "alo kanka".Şaşırmayın gerçekten de adı böyle ve burada amaçlanan da gençlerle iletişimi güçlendirmek ve onları daha detaylı tanımak.İlk okuyunca kulağa hoş geliyo ama bakalım bizim gençlerimiz bunu nası kullanıcak.Verilere göre ilk haftada 7000 kez aranmış alo kanka ve gelen bi kaç soruyu sizle paylaşmak istiyorum:

Mesaj: Kanka matematikten 85 aldım nasıl sence ?
Cevap: Tebrik ederiz

Mesaj: Kanka canım sıkılıyor sevgilim terk etti.
Cevap: Olur böyle şeyler hayat devam ediyor kafana takma. Sana sevgili mi yok?

Mesaj: Mide ağrısı üzüntüden kaynaklanıyor olabilir mi?
Cevap: Mümkündür. Psikoloğunla görüş.

Mesaj: 4 aylık Sibirya kurdu cinsi köpeğim var. Ne yiyeceği ve kaç öğün yiyeceği hakkında bilgim yok. Bilgi verir misin?
Cevap: Veterinerinizle görüşün

Mesaj: Ben ailemle geçinemiyorum ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. 18 yaşına gelince özgürsün

http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.asp?CatID=6&cbVideo=4446&cbQuality=1

buda tanıtım videosu
buda numarası:1550


Devamını okuyun...>>

Evlenmeden olmaz :D


Devamını okuyun...>>

Work&Travel Macerası


Belki aranızda da vardır bu işe kalkışmış yada düşünenler biz kalkışmış olanlardanız biz diyorum çünkü yalnız değilim yanımda başka bi manyak daha var :D Hep merak ettik amerika amerika özgürlükler ülkesi fln...Ünili olduk baktık work and travel diye bi olay varmış herkesin dilinde...Araştırdık falan dedik iyide para var bu işte gidelim hem macera olsun hem eğlenelim hem paramız olsun.Gerekli işlemler insanı canından bezdirebiliyo bunu söylemekte fayda var ilk önce bunu göze almak gerek.O işlerin büyük bi bölümünü atlattık.Artık bu saatten sora gidemememiz mucizelere kaldı.Ve her geçen gün heyecan büyüyor bakalım nelerle karşılaşacağız neler yaşıcaz fln...Dediğim gibi sırf heyecan farkılı bi yer farklı bi hayat farklı bi dünya.İnş mutlu döneriz geriye.Büyük gün 18 haziran.bekle bizi Connecticut.Aramızda varsa deneyimli yada düşünen arkadaşlar konuşalım azcık :D


Devamını okuyun...>>

Yılın Fıkrası:İddacının Kralı(okumayan çok şey kaybeder)


İşsiz güçsüz bir adamda kaynağı bilinmeyen çok ama çok fazla para varmış Herkes bu kadar çok parayı nerden kazandığını araştırıp duruyormuş. En sonunda adamı karakola çağırmışlar o kadar paranın hesabını vermesi için. adam gitmiş karakola. komser hemen lafa dalmış.


-anlat bakalım bu kadar parayı nasıl kazandın. üstelik bir işin bile yok.

-ben herkesle iddiaya girerim komserim. ve her iddiayı da kazanırım.

-olum sadece iddiaya girerek bu kadar para kazanılırmı.

-size kanıtlıyablirim komiserim.

-nası kanıtlıyacan.

-sizinle bi iddiaya girelim benim hiç iddia kaybetmiyeceğimi anlarsınız. 100 dolarına bahse girerimki ben sol gözümü ısırırım.

Komiser düşünmüş. bi insan nasıl gözünü ısırabilir diye ve sonunda olamıyacağına karar verip iddiaya girmiş. adam bunun üzerine takma olan sol gözünü çıkarıp ısırmış. Komiser hayretle onu izledikten sonra.

- tamam ama bir iddiayla sana inanacak değilim demiş. adam peki demiş.

- 500 dolarına iddiaya girerimki. sağ gözümü de ısırırım.
Komiser iki gözü de takma olsa bu adam göremez herhalde deyip bi daha girmiş iddiaya. Sonra adam takma dişlerini çıkarıp sağ gözünü de ısırmış. komser yine şaşırmış ama pes etmemiş. Hala inanmadım demiş. Adam tamam sizinle son bir iddiaya daha girelim üstelik bu sefer bedava demiş. Komser hemen kabul etmiş.Nedir iddia demiş?

-benim s*kimin uzunluğu buradaki herkesin s*klerinin toplam uzunluğundan daha fazladır demiş. komser şöyle bi etrafına bakmış. Yaklaşık on kişi var. herbirininki 15 santim olsa toplam 150 santim yapar. Tamam demiş girmiş iddiaya. Adam indirmiş donunu bi bakmışlar ki küçücük bişey. Komiser hani uzundu lan demiş. Adam çekin komserim. Çekerseniz uzar demiş. komser adamın şeyini çekmeye başlamış. Çekiyomuş çekiyomuş. Uzamıyomuş. O sırada adam bi arkadaşına telefon etmiş.

-"Alooo Ali olum komserin eline verdim 10.000 DOLARI hazırla!.."


Devamını okuyun...>>
blograzzi techtnorati cc